Hvorfor skal jeg redigere mine billeder?

Insta skabeloner-2.png

Og "behøver jeg virkelig lære det der redigering?" 

De to spørgsmål dukker ofte op i min indbakke. Nogle mener, at billedredigering er snyd og manipulation, nogle tror det tager alt for lang tid og nogle synes, at det virker alt for uoverskueligt. Faktisk behøver det ikke at være nogen af delene! 

 

Grund 1 til at redigere dine billeder: Skab et ensartet look

Redigering kan hjælpe med at give forskellige billeder et mere ensartet look. Når man bliver booket som fotograf, vil kunderne gerne vide, hvordan de kan forvente at billederne ser ud. Der findes  virkelig mange fotografer i dag, og din personlige redigeringsstil får dig til at skille dig ud fra alle de andre. 

Jeg fotograferer på forskellige locations, forskellige årstider og på forskellige tidspunkter af dagen. Derfor er mine billeder altså taget i vidt forskellige lysforhold, og de ser derfor meget forskellige ud. Jeg redigerer altid mine billeder ud fra samme base, da det hjælper med at give et ensartet look. 

 

Grund 2 til at redigere dine billeder: RAW fotos er = flade fotos 

Hvis du fotograferer i RAW, har du måske lagt mærke til, at dine billeder ser lidt kedelige og flade ud? RAW-formatet gemmer al data, og det gør det nemmere at redde eventuelle fejl såsom over- og undereksponering. Derfor fotograferer jeg altid i RAW, men 'ulempen' er, at billederne er ... well ret grimme, når de ikke er redigerede. Der er ingen kontrast, farverne er kedelige og de to faktorer kan gøre, at billederne også ser en smule uskarpe ud. Derfor kræver det en smule redigering for at billederne 'popper' og bliver pæne. 

   

Grund 3: Red dine billeder med redigering

Alle de billeder du tager, bliver naturligvis altid perfekte. 

Ikke?

Elleeeeer....

Sådan ser det i hvert fald ikke ud, hvis du kigger mine billeder igennem. Der er billeder, der er for mørke, for lyse, for varme, for kolde eller super underligt beskårede. 

Og sådan er realiteterne ofte, når man er fotograf (medmindre du har rigtig god tid til at tage hvert eneste billede, og dit motiv ikke løber nogle steder)

Heldigvis kan mange af billederne reddes eller forbedres ved hjælp af redigering. Mange af mine kursister, som ikke er vant til at redigere deres billeder, bliver enormt overraskede over, hvad selv simpel redigering kan gøre. Se eksemplet herunder, hvor lysforholdene skiftede hurtigt, og jeg ikke havde helt styr på mine indstillinger: 

 

Ved at ændre på nogle enkelte parametre i Lightroom, dukker de pludselig to søde mennesker op af billedet. Det er da smart! 😁

 

Har du foto-spørgsmål? 

Vær ikke genert! Hvis du har spørgsmål, så fang mig på instagram

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!