Om mig 

Godt at se dig! Mit navn er Line Ida Abildgaard, og jeg underviser foto-interesserede i at tage (endnu) bedre billeder! 

Jeg har selv været helt tosset med at fotografere de sidste 11 år, hvor det er blevet til alt fra dyrefotografering til bryllupper, familieportrætter og erhvervsfotografering. Nå ja, for ikke at nævne landskabsbilleder, rejser og interiør. 

I fritiden er jeg enten at finde i et træningscenter, på hesteryg eller med den ene hånd begravet i en pose KiMs American Grill chips - alt imens jeg selvfølgelig nusser Timon på maven med den anden hånd (det er pelsklumpen på billedet der👉). 


Forsidebillede helfigur-2.png

Du elsker at tage billeder!

Om så det med et kamera, smartphone eller noget helt tredje, så er du vild med at fotografere! Du elsker at fange det der helt øjeblik og den specielle stemning, der var på tidspunktet. 

Men de bliver ikke helt, som du havde forestillet dig...

 Meeen tit bliver dine billeder ikke helt, som du havde forestillet dig. Billederne bliver uskarpe, kedelige eller slørede. 

 Måske sidder du endda og sammenligner dig med andre fotografer eller sukker over alle de flotte instagramprofiler med perfekte billeder.  

.. du bliver lidt opgivende

Det er lige til at blive frustreret over! Du kigger på Youtube, læser nogle blogindlæg eller drister dig til at åbne kameraets meget tykke (og mindst lige så kedelige) manual). Det er langt mere uoverskeligt, end du havde forestillet dig. Og du ville jo egentlig bare gerne i gang med at tage nogle flotte billeder!

Som 14-årig fik jeg mit første spejlreflekskamera i konfirmationsgave (et canon 400D til retrokenderne derude!).

Verdens. bedste. gave! Det synes jeg i hvert fald i starten. 

Men jeg blev hurtigt lidt frustreret. Hvad betød alle de forskellige knapper? Hvorfor kunne kameraet  mange ting? Og hvorfor blev mine billeder både kedelige, slørede og... intetsigende?

Humøret gik hurtigt fra mega højt til mega skuffet.

Men jeg gav selvfølgelig ikke op! Jeg læste manualen, så Youtube-videoer og fulgte aktivt med i foto-forums. Jeg læste laaaange (og kedelige) blogindlæg om ISO-værdier, dybdeskarphedskalkulatorer og lukkertid. Problemet var bare, at mange af informationer modsagde hinanden. Så hvad skulle jeg tro på?

Jeg kunne selvfølgelig spørge nogen foto-eksperter til råds. Jeg spurgte et par bekendte og dristede mig en enkelt gang til at spørge i et af de mange foto-forums. Men enten var det tekniske niveau alt for højt, eller også var tonen lidt for hård. Så den ide opgav jeg hurtigt igen. 

 

Det endte med, at det blev et alt for stort arbejde. Jeg ville jo bare gerne tage gode billeder! Jeg havde ikke regnet med, at det ville kræve 30 timers intensiv læsning, før jeg bare forstod 20% af mit kameras muligheder.

Så jeg lagde kameraet på hylden og tænkte "det kigger jeg lige på, når jeg har mere tid". 

Jeg fandt det altid frem igen, men ofte kun for en kort periode. Det tog mig omkring 8 år, før jeg gik fra autoprogrammet og hen til manuel og faktisk sådan for alvor lærte at tage billeder. 

 


8 år er lang tid! Meget lang tid. Og jeg er sikker på, at det både havde været hurtigere og sjovere, hvis jeg fik lidt hjælp. Jeg kan huske, at jeg tænkte tit "nøøøj jeg kunne godt bruge en ven, der var interesseret i fotografering". Du ved, sådan en der:

 

✔️ giver venlige råd 

✔️  giver sin ærlige mening, når den er efterspurgt

✔️ altid holder en ordentlig tone

✔️ bakker dig op

✔️ er hjælpsom 

✔️ er tålmodig

✔️ en du kan indrømme dine fejl over for, som ikke griner (eller i hvert fald en som griner med dig og ikke af dig🤓). 

 

Ud fra dette opstod Photo Friend. 

 

11 år senere vel at mærke. For ærlig talt - i en lang periode glemte jeg lidt, hvordan det var i starten. 

Det var først, da en veninde spurgte mig, hvordan man egentlig "får den der slørede baggrund". Jeg gav en laaaang forklaring om brændvidder, dybdeskarphed og blændetal. Jeg behøver ikke at nævne, at min veninde stod af ca. 5 sekunder inde i samtalen, vel? 

Og pludselig huskede jeg, hvor svært det er at finde rundt i forvirrende tekniske udtryk, og hvordan foto-verdenen er præget af nørdede og kringlede forklaringer. 

 

Men sådan behøver det ikke at være 

 

Og derfor deler jeg rundhåndet ud af mine erfaringer. Både de gode og de dårlige. Jeg har selv gået vejen fra at være en forvirret hobbyfotograf til nu at fotografere bryllupper, familieportrætter, newborn, erhvervsbilleder og produktbilleder. 

Det har taget lang tid. Mega lang tid. Og jeg har begået omkring en million-millard fejl undervejs.

 

Det behøver du heldigvis ikke.

 

Jeg har samlet mine erfaringer og min viden og kogt det ned til et niveau, hvor alle kan forstå det. Jeg giver dig præcis den hjælp og det kærlige skub, som du har brug for for at blive en bedre fotograf. 


Jeg vil hjælpe dig med at slippe for frustrationen, skabe mere kreativitet, få ny inspiration og tage dine billeder til helt nye højder. 

Er du klar til at tage dine billeder til et nyt niveau?

 ✔️ Du ønsker at blive bedre til at fotografere - uanset om du bruger  et kamera eller en smartphone.

✔️ Du vil lære at tage moderne, uopstillede billeder med naturligt lys. 

✔️ Du er klar på at investere tid i at lære at tage endnu bedre billeder, men ikke har lyst til at kaste penge efter nyt, dyrt kameraudstyr. 

✔️ Du vil gerne have tingene forklaret på en helt-nede-på-jorden måde, hvor alle niveauer er velkomne. 

✔️ Du vil se fremgang på dine billeder - og gerne hurtigt

 

Hvis du kan sige ja til en eller flere af følgende punkter, er du kommet til det rette sted! 


Skærmbillede 2019-08-03 kl. 20.19.06.png

Hvorfor skal jeg redigere mine billeder?

Insta skabeloner-2.png

Og "behøver jeg virkelig lære det der redigering?" 

De to spørgsmål dukker ofte op i min indbakke. Nogle mener, at billedredigering er snyd og manipulation, nogle tror det tager alt for lang tid og nogle synes, at det virker alt for uoverskueligt. Faktisk behøver det ikke at være nogen af delene! 

 

Grund 1 til at redigere dine billeder: Skab et ensartet look

Redigering kan hjælpe med at give forskellige billeder et mere ensartet...

Læs mere…

Skal jeg fotografere med telefon eller kamera?

Insta skabeloner.png

Telefonkamera vs spejlrefleks? 

Læs mere…

Hvilket program skal du tage billeder på?

6.png

Hvilket program skal du tage billeder på? 

Du har sikkert luret, at dit kamera har mange forskellige programmer (det er de forskellige bogstaver og ikoner, der sidder på toppen af hjulet). Men hvilket skal du vælge, når du skal fotografere? De mange valgmuligheder gør valget en smule uoverskueligt. Det er det heldigvis ikke, og du får konkrete tips til at komme i gang lige her. 

 

Portræt, landskab, makro og sport

Mange...

Læs mere…